Werkgroep Invasieve Uitheemse soorten op 4 oktober 2021, Brugge

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 04/10/2021
9:30 am - 4:00 pm

Locatie
Daverlo, Dries 2, 8310 Brugge

Categorieën


Op maandag 4 oktober 2021 vindt opnieuw een werkgroep IUS plaats. We bieden alvast een boeiend programma aan voor de deelnemers. We heten jullie graag vanaf 9u30 van harte welkom in zaal Daverlo in Brugge. Inschrijven vooraf is verplicht en kan via het online inschrijvingsformulier hieronder tot en met maandag 27 september 2021 . (inschrijvingen afgesloten)

De agenda ligt nog niet definitief vast, dus alle suggesties zijn welkom. Je kan ze doorgeven via het inschrijvingsformulier.

Algemene vragen over de werkgroep kunnen overgemaakt worden aan anke.stefens@oost-vlaanderen.be

Agenda:

In de voormiddag: vergadering met bijdragen van deelnemers : Voorlopige agenda:

9u30 Voorstellingsronde en overlopen agenda (door Olivier Dochy van de provincie West-Vlaanderen)

9u40 De bestrijding van invasieve struweelsoorten langs de oostkust  en toelichting van het Life Dunias project(door Marijke Thoonen van INBO, Kris Lesage van ANB en Reinhardt Strubbe van ANB)

10u10 Aziatische hoornaar: seizoensresultaten (door Jasmijn Hillaert van INBO)

10u25 Reststromen van invasieve soorten en de mogelijke verwerking (door Nathalie Devriendt van Pro Natura)

10u45 Pauze

11u00 Beheeramibities: prioriteren en afstemmen (door Koen van Roeyen van de dienst integraal waterbeleid van de provincie Oost-Vlaanderen)

11u25 Problemen met dwergkroostapijten: zijn er oplossingen (door Lies Verstraete van VMM)

11u40 Verordening: de 4de unielijst is in aantocht (door Jane Reniers van NWSIUS)

11u55 Bijdragen gezocht : de nieuwsflash is er voor, maar ook DOOR u! (door Anke Stefens van RATO vzw)

12u05 Varia: naargelang input van deelnemers. Bij uw inschrijving kunt u zelf agendapunten suggereren voor het varia moment.

  • Watercrassula: leidraad beheer (door Jo Packet van INBO)

12u25 Afspraken rond volgend overleg van WG IUS + Inleiding tot de namiddag (door Rebbecca De Vlaeminck van stad Brugge)

Op de middag voorzien we een lunch, gelieve aan te duiden bij inschrijving of deze ook voor jou voorzien dient te worden.

In de namiddag: wordt een excursie exotenbeheer in het nabijgelegen natuurgebied (door Rebecca Devlaeminck van stad Brugge) voorzien.

Bereikbaarheid

We geven graag nog wat info mee betreffende de bereikbaarheid van zal Daverlo:

Met de wagen

Vanuit Brugge Ring rond Brugge volgen. Ter hoogte van Generaal Lemanlaan, afslaan naar de Daverlostraat. De baan een 1,5-tal kilometer volgen en neem op de rotonde de eerste afslag naar Dries. Sla rechtsaf naar de Keurlingenweg.  Sla linksaf naar Dries 2.

Met het openbaar vervoer

Vanuit Brugge kan je bus 2 Brugge ’t Zand – AZ-Sint-Lucas – Assebroek nemen. Deze bus heeft een stopplaats aan Assebroek Daverlopark. Vanaf hier kan je de richtingaanwijzers naar Daverlopark volgen.

Vanuit Brugge kan je bus 1 Brugge Station – Centrum – Ver-Assebroek nemen. Deze bus heeft een stopplaats aan Assebroek Smisje (700 m stappen van Daverlopark). Vanaf hier kan je de richtingaanwijzers naar Daverlopark volgen.

Covid Safe evenement: 

De veiligheidscel van Stad Brugge besliste om strenger te zijn dan wat federaal werd beslist, daarom hieronder een overzicht van beslissingen. Deze maatregelen zijn van toepassing in al onze theaterzalen alsook bij de Culturele partners van de Stad Brugge.

  • Elke deelnemer dient in het bezit te zijn van een Covid Safe Ticket. Je kan dit terugvinden via je Cozo of via je burgerprofiel van de Overheid.
  • Bij aankomst zal de organisator  via de app CovidScan jouw ticket scannen.
  • Eens je plaatsgenomen hebt op je stoel in de zaal, mag je indien gewenst je mondmasker afzetten.
  • Er geldt een mondmaskerplicht wanneer je rondloopt in het gebouw en wacht aan het toilet of binnen aan de ticketcontrole.
  • Afstandsregels zijn niet verplicht, maar worden uiteraard warm aanbevolen.